Vrijdag avond 8 juli 2016 zijn we vanuit Rainbow + met een gezellige groep van 20 Rainbow Plussers naar het Oude Luxor Theater geweest. Naar de voorstelling: “Showcase Luxor Musicalkoor“. Een zeer geslaagde avond die we hebben georganiseerd met behulp van de subsidie die wij van de Gemeente Rotterdam ter beschikking hebben gekregen voor ‘roze’ ouderen.

Iedereen was lekker op tijd (veel te vroeg dus) voor de ingang van het Theater aangeland. Daar eerst kennis gemaakt met elkaar en de zitplaatsen verdeeld. Drie rijen achter je begrijpt dat is dus makkelijk verdelen, meerderen wilde graag aan de gangpad zitten in verband met bijvoorbeeld  lange benen :-).  Gelukkig kwamen we er snel uit. Daar zaten we, gewoon als de Daltons op een rij en iedereen helemaal gelukkig en blij.  “Wat voor een voorstelling is het eigenlijk?” vroegen veel mensen. Ik moest eerlijk bekennen dat ik ook geen flauw idee had behalve dat het koor musicalnummers ging zingen. En verder dat het koor speciaal samen is gesteld uit amateurzangers voor het Oude Luxor Theater die dan elk half jaar een voorstelling geven.

Eindelijk konden we naar binnen, verkeerde ingang dus hele trap op en daarna weer af maar we hebben de plaatsen gevonden.  Lekker tegen elkaar geplakt op ons stoeltje en vol verwachting afwachtend.  Het licht ging uit de show ging starten. Van links kwamen de band op, 4 man sterk. En van rechts komt een grote groep dames en heren op.  Het moeten er wel 60 zijn geweest. Ik hoor de groep zeggen “Nou groot koor hoor… 60 man, zózó”. En dan begint de show met een nummer uit ‘Soldaat van Oranje’. Het was super begin want wat klonk dit mooi en er werd flink geapplaudisseerd, je zag het koor ‘groeien’ van trots. Zeer verdiend ook!

Na deze geweldige opening werden we welkom geheten door de directeur van het koor. Hij vertelde dat het koor in 6 maanden tijd alles heeft geleerd en flink heeft gerepeteerd.

Met totaal 4 blokken werden we verrast met   Nederlandse, Franse, Disney en Engelse – musical nummers. We hebben er allemaal erg van genoten. Het uur was zo voorbij en dat vonden we heel jammer. Als afsluiter, ‘You never walk alone’, de hele zaal zong in volle borst mee. Geweldige keuze, hoe Rotterdams wil je het hebben?!

Na afloop hebben we nog zeker anderhalf uur in de Lobby gezeten. We hadden bewust extra consumptiebonnen gekocht omdat we het belangrijk vinden om naderhand ook gezellig met elkaar nog even een nagesprek te kunnen voeren. Ook ontzettend fijn dat het Luxor ons trakteerde op een lekkere bitterbal, dit werd door ons allen ook zeer gewaardeerd. Het was bijzonder leuk dat alle mensen zo leuk met elkaar klikte. Voor mij persoonlijk vond ik het meest bijzonder dat iedereen zo genoten had, allemaal blije gezichten. Daar doen we het voor! Al met al een zeer geslaagde avond die smaakt naar meer.

Het volgende optreden van het koor is in april 2017. We gaan onderzoeken of we dan weer met een groep Rainbow Plussers hierna toe kunnen.

Zelf ook eens deelnemen aan een van onze Rainbow Plus activiteiten? Meld u aan. Mail mij, bart@rainbowcity.nl. Ik hou u dan op de hoogte van volgende activiteiten en hoop u tijdens een van die activiteiten dan te ontmoeten.

Foto’s van de activiteit

Aanmelden voor Rainbow+ Activiteiten?

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *